Tak, väggar, golv, trappor, murar, värme, badrum, pool, utekök, belysning, parkering… Puuh! Vi har äntligen tagit oss igenom en för oss ganska svår, men rolig, del av projektet. För att komma vidare i detaljplanering av vår design så har vi fått ett stort antal frågor att besvara. Massor av val som påverkar fortsättningen.

Efter några mail fram och tillbaka, många timmars funderingar och samtal med lite olika ”experter” är vi redo för nästa steg. Nu ligger bollen igen hos våra arkitekter.

Vi har också beställt en 3D-design från en partner till arkitektfirman. Känns grymt spännande att vänta på dessa bilder. En första ”riktig” känsla av hur det faktiskt kommer se ut. Han som fixar detta åker först ut till tomten och tar flera foton. Sen får han alla ritningar från arkitekten och instruktioner om material och fasad m.m. Vet inte säkert om han även får in padelbanorna eller om det blir bara husen och poolen. Det märker vi snart. Om några veckor.

Det vi får är en verklighetstrogen bild av hur det faktiskt kan komma att se ut. Som exempel visade han nedan, som han gjort i ett annat projekt.

Vi har också hunnit boka vår nästa resa till Šolta. 13-16 maj, 89 dagar framåt säger min ”days left-app”. Då bor vi bara på ön och inget i Split denna gång. Nu blir det till att utforska hela Šolta. Vi kommer bo väldigt nära vår tomt vilket känns kul. Nästa vända, i sommar, då bor vi istället i Stomorska, en by som ligger en bit österut på ön. Där har vi hittat en svensk eller rättare sagt en ”kroat/svensk” om man nu får kalla honom så. Han har ett mycket fint hus med fyra lägenheter för uthyrning.

Nu väntar vi med spänning på nästa steg i vår design av Padel Šolta . Och naturligtvis på 3D-skisserna. Om vi ska våga oss på en gissning så tror jag att vi kan lämna in vår ansökan om bygglov någon gång i april eller allra senast i maj. Vi har blivit varnade för att det sen kommer ta ganska så lång tid innan vi får något svar. Men, ambitionen är att i alla fall hinna påbörja schaktning och första spadtagen någon gång under hösten. Vi får väl se hur långsamt det verkligen går. Utan tvekan lär den väntan bli väldigt jobbig. I synnerhet eftersom vi inte med 100% säkerhet vet att vi verkligen får bygga våra padelbanor.

I sommar blir det garanterat också en tur till grannön, Brač . Där har några svenskar, som har rättigheten för Portico Sport i hela Kroatien, byggt tre (3) st. padelbanor ( Padel in croatia | Croatiapadelcenters.com). Dom bygger visst banor som dom sedan äger under ett antal år innan man själv tar över ägandet. Rätt smart koncept. Gissar att dom mest kommer bygga på hotellanläggningar och i anslutning till andra sportarenor i Kroatien. Just på Brač har dom som sagt byggt tre banor på en hotell och sportanläggning som heter Waterman. Eller rättare sagt Svpetrvs hotels & Waterman resort. Vi får väl se om dom även vill vara med och offerera på byggandet av våra banor när det äntligen blir dags. Oavsett, vi ser fram emot att åka dit och lira i sommar.

https://watermanresorts.com/

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *