Höstmörkret har lagt sig och vi är snart i november. En tid som gjord för att drömma sig bort till sol & värme. Snart två månader har gått sedan vi var på Šolta senast. Längtan tillbaka är stark.

Vår arkitektfirma, Heros, har nu tre personer involverade i projektet och utöver Mario (big boss), så är Jurica och Matea nu engagerade. Och dom gillar verkligen att jobba med detta. Det är ett projekt som är lite annorlunda. Dom verkar uppskatta att vi är synnerligen snabba och tydliga med vår feedback tillbaka. Den första fasen har handlat mest om att planera tomten. Var skall husen ligga? Poolen, grillhuset, padelbanorna etc. Det första som gjordes, innan första designskissen kunde skapas, var en höjdmätning, där den kroatiska motsvarigheten till Lantmäteriverket besökte tomten och tog fram detaljerade höjdangivelser. Något som var synnerligen viktigt för planering av banor, pool, hus och allt.

Sen har vi fått en första preliminär design på förslag. Och en andra, och nu också en tredje. Det går fort framåt och i sista versionen så har man även börjat skissa på planlösning i både stora och lilla huset. Och en hel del intressanta idéer och tankar har bollats fram och tillbaka.

It will be a beautiful interpretation of a traditional Dalmatian house, but adapted to the modern way of life. Traditional stone house in combination with industrial elements will look wonderful.

We decided to follow the idea of ​​a traditional Dalmatian house with symmetrical openings, but with a modern twist – a two story glass wall towards the sea.

En utmaning med denna föreslagna design visade sig vara trapphuset, då vi också varit noga med att betona vikten av en öppen planlösning på entréplan, med kök och vardagsrum i en öppen yta. Men våra vänner på Heros verkar finna lösningar på det mesta.

Vi ser med spänd förväntan fram emot nästa skiss!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *