Så har vi passerat första advent. Närmar oss en jul som inte kommer att bli riktigt som andra jular vi minns. Fast just denna jul kommer väl ingen någonsin att glömma. En Corona-jul, hur den nu ser ut? Får man ens släppa in tomten då? Har han antikroppar kan vi tro? Sannolikt. Det måste vi våga anta i alla fall.

Våra arkitekter har jobbat på bra den senaste tiden. Och med den fart vi nu håller så hoppas vi kunna lämna in vår slutliga bygglovsansökan ganska snart. Sannolikt strax efter jul och nyår. Nästa steg nu är ”main design” där nödvändigheter som vatten, avlopp, el och annat skall planeras och ritas in. Men innan det arbetet tar vid så lämnar man visst in en första ”preliminär ansökan” eller någon slags registrering till byggnadsnämnden eller vad det nu kan heta i Kroatien. Vi ska strax få reda på lite mer om den processen.

Design av tomt, hus och planlösning är så gott som helt färdig nu. Det blev ett antal skisser och reviderade versioner innan vi landade i det som sannolikt är väldigt likt det som slutligen kommer att bli Padel Šolta.

Nej, figurerna på bilderna har inget med verkligheten att göra. Det förstår man när man ser att det är en man i kjol som spelar fiol på många av skisserna. Fast kanske visste arkitekten bara inte hur man skulle hantera en man med ett padelracket. Så var det förstås.

Det stora huset kommer att ha tre våningsplan; källare, main floor och övervåning.

I källarplan inryms ett garage och sannolikt en rätt så grym vinkällare. Och så lite förvaringsutrymme förstås. Entréplanet/main floor har ett stort öppet kök, matplats och vardagsrum med öppen spis. På detta plan finns också Master bedroom med separat wc/dusch samt en gästtoalett och tvättstuga. Går man upp en trappa så finner man fyra rymliga sovrum och två badrum.

Det lilla huset har två sovrum, vardagsrum och kök samt wc/dusch. Stora fönsterpartier med skjutdörrar ut mot innergården och poolen ger varje rum ljus och rymd. Ingen skall behöva gråta för att dom ”tvingas” bo i det lilla huset och inte i det stora.

Sen har vi grillhuset (utekök och bar) med matplats och en stor pergola i anslutning till huset. Det är sannolikt här man kommer att skryta om dom viktigaste segrarna och dom mest fascinerande vunna poängen under dagens padelmatcher.

Poolen blir väl tilltagen och utformad som en infinitypool.

Slutligen, padelbanorna – det blir två banor, rätt så coolt placerade faktiskt, med en höjdskillnad på en meter mellan de två. Den översta av dessa, närmast husen, kommer att vara ungefär som poolen kan man säga. Som en slags ”infinitypadelbana”. Gissar att ingen hört talas om det, inte vi heller. Ni kommer att förstå vad vi menar när ni väl är på plats. Självklart blir det panoramabanor med hela glasväggar baktill. På så vis får man chans att njuta av havsutsikten även under sina många padeltimmar.

Nu återstår för oss att godkänna denna slutliga design, som vi själva varit med och jobbat fram under några månader nu. Vi ska naturligtvis inte själva ta åt oss äran men en hel del goda idéer har vi kunnat bidra med. Först genom att förändra placeringen av såväl hus som pool och padelbanor. Ganska små förändringar som faktiskt har förändrat hela upplevelsen. Svårast var nog att hitta rätt planlösning för det lilla huset. Där ville vi på liten yta skapa den där viktiga känslan av ett ”riktigt hus”. Tanken är att också där ska man kunna tillbringa många dagar och t om. veckor utan att sakna något. Ok, det blir lite längre avstånd till vinkällaren, det måste erkännas. Men i övrigt har vi till slut lyckats få rum för det mesta. Till och med lyckades vi få till en liten walk-in-closet i anslutning till ett av sovrummen. Inget dåligt jobb med bara 50 kvadratmeter att spela på.

Nu fortsätter resan…

Next step – main design.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *