I oktober förra året skulle vi åka ner för att titta på tomten och bekanta oss med Šolta. Bara någon vecka innan vår avresa hörde mäklaren av sig och berättade att en annan köpare nu hade bestämt sig för att slå till.

Vi valde att ändå åka ner som planerat. Vi tillbringade en natt på Šolta och hade bokat det finaste hotellet som finns på ön. Det heter Martinis Marchi Hotel och ligger allra längst västerut på Šolta i en ort som heter Maslinica. Hotellet är från början ett gammalt slott och ett besök kan verkligen rekommenderas.

https://www.martinis-marchi.com/hotel

Så besökte vi den tomt som vi aldrig skulle få köpa. Den var onekligen helt perfekt. Med en bedårande utsikt över havet och in mot Split och fastlandet. På tomten låg tre stenruiner som alla kunde byggas upp till bostadshus. Ett större och två ganska små. Och plats för såväl padelbanor som pool fanns också.

Oktober blev november. November blev december och sen ett nytt år. Januari 2020. Då hör mäklaren av sig och säger att köparen har börjat vackla och det finns en liten chans för oss att komma in med ett bud. Med is i magen lämnar vi ett bud något lägre än vad mäklaren önskat. Ny väntan. Så äntligen, cirka sex månader efter att vi först fann tomten, får vi accept av säljaren.

Sen gick allt mycket fort. Vi kontaktade en advokat i Split som hjälpte oss att granska alla dokument

Vi anlitade även en arkitekt för att utreda vilka byggmöjligheter vi hade på tomten. Padelbanor var naturligtvis inget dom någonsin hanterat tidigare. Efter två veckor fick vi veta att sannolikheten är mycket stor att vi faktiskt får bygga padelbanor på tomten.

Utan 100% garanti att vi verkligen kommer få bygga våra padelbanor fattades vårt beslut. Om bara någon vecka är vi formellt ägare till 2200 kvadratmeter tomt med tre stenruiner. Grunden till det som skall bli Padel Šolta.

Man måste våga för att vinna!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *