Vår resa i maj blev inställd. Minns inte vilken resa i ordningen det är som blivit inställd p ga Corona, men många är det. Vi bokade om till juli istället och har nu hunnit vara på Šolta några intensiva dagar. Det blev möte med Dimce, som bor i Göteborg men haft tomt och hus i över 30 år på ön. Han introducerade oss också för Ante, en kille från Zagreb som har en byggfirma och gör väldigt mycket jobb på Šolta. Kanske blir det Ante, med Dimce som mellanhand, som bygger åt oss. Det kändes väldigt bra i alla fall och tillsammans kikade vi på tomten och förutsättningarna.

Vi hade några grymt sköna dagar på ön och upptäckte nya platser, t ex Beach Bar Africa, och stranden i Stomorska. Men även Restaurang Pasarela, i Rogač blev en stor favorit. Räkna med oss och våra gäster som frekvent återkommande ”stammisar” där om några år. Vi fick också uppleva torghandeln i Grohote. Framför allt morgontid drog bageriet, frukt- och fiskhandeln till sig väldigt mycket folk. Och naturligtvis var Tova tvungen att pröva Apotekets utbud. I Grohote finns för övrigt även en liten vårdcentral och snart även en ny modern galleria med lite butiker. Enligt uppgift skall den stå klar redan i höst (något som betvivlades starkt bland dem vi talade med om detta).

Så blev det även en dag i Split med möte på arkitektfirman. Vi träffade Mario och sen hela teamet som jobbat med vårt projekt. Och vi gick igenom lite första synpunkter som kommit på vår bygglovsansökan. Bland annat ville handläggaren att huset skulle bli 0.40 meter bredare, eller djupare kanske det heter. Hon hade hittat något i regelverket för byggande på Šolta som sa att om huset hade en viss längd så måste bredden anpassas till denna. Nåväl, lite större än mindre hus gör ju knappast något. Just det, glömde ju säga det som kanske var det viktigaste som hänt sen sist. Final design är klar nu och den kompletta bygglovsansökan är äntligen inlämnad. Vi räknar med att ha detta på plats i september/oktober. Sen börjar det hända grejer!

Just nu håller vi på för fullt att lära oss mer om padelbanor. Vilka är dom bästa/vilken tillverkare? Hur exakt måste grundarbetet utföras? Vilken grästyp skall vi välja? Vilken färg på mattan? Har just nu fastnat för Padel Galis, som sannolikt är störst på marknaden och nu även officiell leverantör till alla WPT-banor. Men så träffade jag någon som rekommenderade Padel Italia, och ett snabbt mail till dem gav ett lika snabbt svar tillbaka. Så kanske är det något vi skall utforska vidare.

Nu till något som är minst lika viktigt som bygglovsansökan – hur kommer det att se ut när det väl är klart? Håll till godo, här kommer några bilder som ger oss en första känsla för ungefär hur det kan bli:

Nu väntar vi på att vår arkitekt skall återkomma med en detaljerad specifikation på projektet. Denna ligger sedan till grund för de anbudsförfrågningar vi kommer att ställa till olika byggare. En av dem blir så klart Ante, med Dimce som tänkbar projektledare. Men ett bra alternativ är också att fortsätta vårt samarbete med Heros, arkitektfirman, som gärna tar på sig projektledarskapet i vårt bygge. Dom gillar att samarbeta med oss och det funkar väldigt bra med vår kommunikation så här långt. Men vi får se vad de olika offerterna säger innan vi tar ett slutligt beslut i detta. Känns i alla fall just nu som vi har två bra alternativ till projektledning.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *