2021 har blivit 2022.

Idag fick vi till slut registrerat och godkänt vårt ”Business account” på OTP Bank i Split. En ganska långsam och seg process för icke-kroater att öppna ett helt vanligt bankkonto. Men faktiskt, jag har hört att det är precis samma sak här hemma. För dem som inte är svenskar.

Vår jurist filar just nu på det avtal som säger att jag (Tom), som markägare, hyr ut tomten till vårt företag Padel Šolta d.o.o. För att hitta rätt prisnivå har vi anlitat en konsult som gjort en gedigen utredning för att vi ska landa rätt. Annars blir skattemyndigheten bångstyrig sägs det.

Vedran, juristen, han filar också på ett avtal som säger att vårt beviljade bygglov får överlåtas till företaget för att uppföra alla byggnader, pool och padelbanor.

Nästa vecka åker några från vår arkitektfirma tillsammans med projektledaren för bygget ut till Šolta för att träffa den byggfirma som vi nu valt ut. Dom finns på ön vilket känns väldigt bra i sammanhanget. Kalebić, som dom heter var det bästa alternativet som vi bedömde det. Inte helt lätt att anlita en firma på fastlandet som måste frakta ut alla maskiner och allt material.

Om allt vill sig väl så börjar rivning och schaktning nu i februari. Vi vet ännu inte om vi måste åka ner för att signera vissa avtal. Men det visar sig snart.

Nu väntar vi bara på att det äntligen ska ta sin början. Allt är nu förberett och klart för att sätta igång jobbet!

Slutmålet…

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *